Българският производител на Roobar, компанията Smart Organic, обяви, че е станала

...
Българският производител на Roobar, компанията Smart Organic, обяви, че е станала
Коментари Харесай

Производителят на Roobar се мести на основния пазар на БФБ и търси нови 20 млн.лв. капитал

Българският производител на Roobar, компанията Smart Organic, разгласи, че е станала първата компания на Българската фондова борса, която след сполучливо набиране на капитал на пазара за напредък за дребни и междинни предприятия -BEAM, записва своите акции на главния пазар на БФБ.

Преместването на по-престижния главен пазар на БФБ ще бъде употребявано от компанията за набиране на нов капитал в размер на 20 милиона лв. като процедурата ще се организира в интервала от 3 до 21 юни.
 Smart Organic набира нов капитал от БФБ и разгласи защо ще го употребява
Производителят на Roobar набира нов капитал от БФБ - ето защо ще го употребява

Пазарната капитализация на българската компания надвишава 214,4 милиона лв.

Компанията планува да употребява новопривлечения капитал от БФБ главно за увеличение на индустриалните мощности, автоматизация на производството, възможни бъдещи придобивания и вложения в закупуване на първични материали.

През третото тримесечие на тази година, се чака да проработи и новата фабрика на Смарт Органик АД, в Божурище, София, с която общият индустриален потенциал на сдружението ще надвиши 300 милиона лв. годишно.

В плана по нарастване на капитала компанията ще емитира нови 1 031 000 броя елементарни, поименни, безналични акции с номинал от 1.00 лев и емисионна стойност от 19.00 лв. всяка.

Инвестиционен медиатор по процедура е ИП " Карол " АД, а предлагането ще се смята за сполучливо при положение, че бъдат записани и платени не по-малко от 500 000 акции.
 Smart Organic построява индустриална база за 7 милиона лв. в Божурище
Производителят на Roobar строи индустриална база за 7 милиона лв. край София

Инвестицията е по-голяма от в началото планираната
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР